Το 2012 ήταν μία καταπληκτική χρονιά για το σωματείο μας!

Το 2012 ήταν μία καταπληκτική χρονιά για το σωματείο μας. Χάρη στις επιτυχίες των αθλητών μας βρεθήκαμε τελικά στην 14η θέση της αξιολόγησης της ομοσπονδίας, την καλύτερη την οποία έχουμε επιτύχει από την ίδρυσή μας. Τριάντα τέσσερις αθλητές μας και αθλήτριές μας στέφθηκαν πανελληνιονίκες, κατέκτησαν μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και τίμησαν το εθνόσημο, εκπροσωπόντας την εθνική μας ομάδα. Επίσης δεκάδες ή μάλλον πια μερικές εκατοντάδες μυήθηκαν στον στίβο και την χρονιά αυτή που σε λίγο μας αφήνει. Μυήθηκαν στον καθαρό αθλητισμό, στον αθλητισμό του ευ αγωνίζεσθαι, μυήθηκαν στην καθημερινή προσπάθεια βελτίωσης και είναι μέλη αυτής της πολύ μεγάλης πια οικογένειας του στίβου, του ΑΜΕΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ.

Έχουμε να θυμηθούμε πολλές όμορφες αθλητικές στιγμές, την χρονιά που τελειώνει και μας αφήνει γλυκές αναμνήσεις.Στιγμές χαρακτηριστικές από όλα τα μαγευτικά αγωνίσματα του στίβου που βιώσαμε με όλο το είναι μας (κι ας με συγχωρήσουν οι περισσότεροι αν δεν τους μνημονεύσουμε, τους θυμόμαστε όπως κι αν έχει).

Ας θυμηθούμε λοιπόν τα μετάλλια του Γιάννη Γιαλαμά στα 100 και στα 200 μέτρα, όχι μόνο στα πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και στις διεθνείς συναντήσεις, την κούρσα που βγαίνει μέσα από την ψυχή της Ευφραιμίας Ανδρίτσου στα 80 μέτρα, γιατί όταν δουλεύεις προγραμματισμένα και το θέλεις, δεν μπορεί παρά η νίκη να έρθει, και το μετάλλιο ήρθε στην Ευφραμία, την εκπληκτική κούρσα του Θοδωρή Ορφανίδη στα 400 μέτρα μέσα στο ΟΑΚΑ, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των νέων, την απρόσμενη κούρσα της Αικατερίνης Κουτλή στα 600 μέτρα, παραλίγο να πέσει το Μπούρτζι, την εξαιρετική εμφάνιση της Βασιλικής Αδαμοπούλου στα 3.000 μέτρα με φυσικά εμπόδια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών, να δείχνει τον δρόμο στους νεότερους, αν θέλεις τελικά όλα τα μπορείς, (μητέρα - εργαζόμενη - σύζηγος), το πως περιμέναμε όλους τους Μαραθωνοδρόμους μας, οι οποίοι μας κατασυγκίνησαν, και με μεγάλη προσπάθεια να συγκρατήσουμε τα δάκρυά μας τους φωνάζαμε "2 χιλιόμετρα ακόμη και μετά η κατηφόρα" να θυμηθούμε τον μαχητή Δημήτρη Καλιακούδη και την απίστευτη Ξένια Κατσιμαντού, να περνούν ακμαιότατοι και να τρέχουν προς την νίκη,τους αθλητές αποκάλυψη της χρονιάς στο τριπλούν, όπου τους θαυμάσαμε σε όλους τους αγώνες που έλαβαν μέρος, καθώς από αγώνα σε αγώνα βελτιωνόντουσαν εκπληκτικά, την κορασίδα Θέμιδα Ανδριανοπούλου και τον παμπαίδα Νίκο Ανδρικόπουλο, να θυμηθούμε το αύριο των ρίψεων καθώς η Φωτεινή Μπασινά ήταν εκεί και στην σφαιροβολία και στην δισκοβολία ενώ το ίδιο θέλουμε να πιστεύουμε και για τον σφυροβόλο μας τον Αλμπερτίνο Κεντράι. Φέτος ήταν η χρονιά των σκυταλοδρομιών, αφού είχαμε πολλές dream relay team. Από που να ξεκινήσουμε και που να σταματήσουμε, με αθλητές σε πολλαπλούς ρόλους. Κορασίδες και όχι μόνο στα 4χ100 μέτρα Θέμιδα Ανδριανοπουλου, Ευφραμία Ανδρίτσου, Νεφέλη Παπαιωάννου, Στέλλα Αληγιάννη και να προσθέσουμε και τις μεγαλύτερες Λίζα Ζαχαρία, Φρύνη Παναγοπούλου, παγκορασίδες και όχι μόνο για την 4χ300 μ &4χ400 μ Κατερίνα Καπαρελιώτη, Μαριλένα Ζάβου, Αικατερίνη Κουτλή, Ευφραμία Ανδρίτσου και τις μεγαλύτερες Ειρήνη Κουτρουμπά, Ευα Μαρούλη, Λίζα Ζαχαρία, Δάφνη Μανδηλά, Ελίνα Τιλκιτζή, Βασιλική Αδαμοπούλου. Στα αγόρια τους άλτες που εεντυπωσίασαν και σάρωσαν και στην σκυτάλη, Τάσος Μάργαρης, Νίκος Ανδρικόπουλος, Γιώργος Κουκόπουλος, Λάμπρος Ραχούτης και τους μεγαλύτερους Παναγιώτη Γρηγορόπουλο, Σταύρο Παπαδόπουλο, Βασίλη Δελή, Απόστολο Φετφατζή, Μάρκο Μαυρομάτη και τον Γιάννη Γιαλαμά. Στην 4χ400 μέτρα να προσθέσουμε τον Κώστα Μονοκρούσο και τον Θοδωρή Ορφανίδη Θέλουμε πολλές σελίδες για να τα γράψουμε όλα.

Αυτή την χρονιά είχαμε και μία ιδιαίτερη και μοναδική τιμή και μάλιστα στο τέλος της. Ο Π.Σ.Α.Τ. αρμόδιος για τα αθλητικά βραβεία της χρονιάς, τίμησε το σωματείο μας με ειδικό βραβείο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ". Απερίγραπτη η χαρά, τα συναισθήματα και η καταξίωση που βιώσαμε. Μας γέμισαν ενέργεια δύναμη και κουράγιο για ένα καλύτερο ακόμη μέλλον.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μου έκανε την τιμή να παραλάβω αυτό το βραβείο. Αν και στην τελετή εκπροσωπόντας το σωματείο ευχαρίστησα κάποιους ανθρώπους, όπως είχα κάνει και στην τελετή για τον εορτασμό των 15 ετών λειτουργίας του σωματείου τον Δεκέμβριο του 2011, θα μου επιτρέψετε από αυτό το βήμα (το οποίο δεν χρησιμοποιώ συχνά) να ευχαριστήσω ως προπονητής όλους τους συνεργάτες μου προπονητές, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν την δική τους πινελιά στην άνθιση του σωματείου, ιδιαιτέρως να αναφέρω τον Σίμο Μπαρδή που μας έδωσε την πρώτη μεγάλη ώθηση, τα δικά μας παιδιά που ασχολήθηκαν με την προπονητική, τον Δημήτρη Φραντζή, τον Κώστα Σταμπολίτη, την Δάφνη Μανδηλά, τον Βαγγέλη Ελευθερίου, τον Τάκη Βασιλείου, την Άννα Σιταρά, γιατί τελικά είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ένα δικό σου παιδί στην κυριολεξία από το δημοτικό να τελειώνει το πανεπιστήμιο και να στέκεται δίπλα σου και επαγγελματικά. Σε αυτούς να προσθέσω και την νέα της παρέας την Λίζα Σελιμά. Σε αυτή την πορεία είχα δίπλα μου 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς κανέναν πλεονασμό, τον καλύτερο αθλητίατρο που θα μπορούσα γιατί μας έλυνε και το κάνει συνέχεια, όλα τα ιατρικά προβλήματα που μας παρουσιάζονταν και είναι ένας στυλοβάτης πραγματικός στο οικοδόμημά μας.Ο φίλος μου ο Ζακ Μελάγιες δεν είναι μόνο κλασικός ορθοπαιδικός - χειρούργος, για μας ήταν και παθολόγος και ανδρολόγος και γυναικολόγος και ψυχολόγος και όποια άλλη ειδικότητα μπορείτε να φανταστειτε, με την καλή έννοια. Ζακ σε ευχαριστώ γιατί μπορώ να σε καλέσω οποτεδήποτε και να μου δώσεις λύση. Στα 16 χρόνια είχαμε αρκετούς φυσικοθεραπευτές τους οποίους κι ευχαριστώ, Γιώργος Κουβάκης, Κώστας Καρατσόλης, Γιάννης Φωκάς, Γιάννης Ρογδάκης και τον αρωγό στους καθημερινούς μας πόνους τα τελευταία πέντε χρόνια τον Παντελή Τέκο. Όσοι από τους φίλους κατέλαβαν θέση στο Δ.Σ. του συλλόγου το έκαναν ανιδιοτελώς και τους ευχαριστώ. Ιδιαίτερα όμως πρέπει να ευχαριστήσω την επί 10 χρόνια γραμματέα του σωματείου κα Ντόβολου Βασιλική για την σημαντική της βοήθεια και στάση της και τον σημερινό γραμματέα του σωματείου κο Γιάννη Παπαιωάννου γιατί τα τελευταία 3 χρόνια έδωσε μια διαφορετική πνοή στην όλη πορεία του σωματείουκαι η δικές του ενέργειες είναι καιριες και ανεξίτηλες. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του σωματείου τον Νίκο Δαμασκηνό και αδερφό μου γιατί βρίσκεται πάντα έτοιμος να δώσει λύσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν και μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, μα πάνω από όλους θέλω να ευχαριστήσω τους ίδιους τους αθλητές και τις αθλήτριες , οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας το ίδιο αθλητικό όνειρο, τον αθλητικό τρόπο ζωής και την συνεχή προσπάθεια επίτευξης του καλύτερου.

Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τον πατέρα μου Σταύρο Δαμασκηνό , ο οποίος σε δύσκολες εποχές, με βοήθησε να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και την οικογένειά μου την σύζυγό μου Βασιλική και το γιο μου τον Σταύρο που καθημερινά μου ομορφαίνουν την ζωή εντός κι εκτός σταδίου.

Τέλος θα πρέπει να ευχαριστήσω τους πάρα μα πάρα πολλούς φίλους οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας από ολόκληρη την Ελλάδα για να μας συγχαρούν, ειδικά για την βράβευσή μας και επίσης να ευχαριστήσω αυτούς που είχαν μια τρανταχτή απουσία από την χαρά μας και δεν είχαν το θάρρος να σηκώσουν έστω και το τηλέφωνο έστω και καθυστερημένα για να μας συγχαρούν και να συμμετάσχουν στην χαρά μας ως δικό τους κομμάτι, μην ξεχνάμε βραβεύτηκε στο σωματείο ο στίβος και η Παλλήνη.

Εύχομαι σε όλους σας ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΤΟ 2013 ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ! ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕΚΟΡ!

Σας ευχαριστώ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΜΕΙΝΙΑΣ ο ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ

Διαβάστε περισσότερα ΝΕΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αθλητές που ξεχώρισαν

...για περισσότερους αθλητές μας πατήστε εδώ

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.