Ιστορικό

Η Αθλητική Ένωση Μεσογείων «Αμεινίας ο Παλληνεύς» ιδρύθηκε το 1996 με στόχο να υπηρετεί τον κλασικό αθλητισμό και να καλλιεργεί στους νέους την άμμιλα και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Το σωματείο μας, μέχρι σήμερα δέχθηκε στους κόλπους του, πάνω από 10.000 αθλητές, βρίσκεται στην 3η θέση στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ για το 2016, από την 295η θέση που ήταν το 1997, χάρη σε μια πλειάδα αθλητών που διακρίθηκαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, εκπροσωπώντας όχι μόνο το σύλλογο αλλά και την εθνική μας ομάδα, σε αντίστοιχους διεθνείς αγώνες.

Η προπονητική ομάδα του «Αμεινία», με αρχιπροπονητή τον κ. Δημήτρη Δαμασκηνό, καθημερινά προπονεί αλλά και διαπαιδαγωγεί, με συνεχώς ελκυστικές και χαρούμενες αθλητικές δράσεις, κάθε αθλητή ξεχωριστά αλλά συγχρόνως και ομαδικά, διαθέτοντας άρτια υλικοτεχνική υποδομή για όλα τα αγωνίσματα του στίβου καθώς και κλειστό γυμναστήριο με όργανα γυμναστικής και ελεύθερα βάρη.

Ο «Αμεινίας ο Παλληνεύς» είναι από τα ελάχιστα σωματεία στην Ελλάδα που παρέχει ιατρική κάλυψη, σε όλους τους αθλητές, με ειδικό φυσικοθεραπευτή και αθλητίατρο (ορθοπεδικός-χειρουργός), παρέχοντας όλες τις απαραίτητες θεραπείες που αφορούν στους πιθανούς αθλητικούς τραυματισμούς χωρίς καμιά επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Το 2012 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) απένειμε στο σωματείο μας Ειδική Τιμητική Διάκριση για την ουσιαστική προσφορά του στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα στον στίβο και στην κοινωνία.

Οι διακρίσεις και επιτυχίες του σωματείου μας στην τελευταία πενταετία, χάρη στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών του, στα πανελλήνια πρωταθλήματα της πενταετίας αυτής:

  • 2011: Το σωματείο μας στα πρώτα 20 της χώρας, στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.
  • 2012: Το σωματείο μας στη 13η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.
  • 2013: Το σωματείο μας στη 12η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.

Πρωταθλητής σύλλογος 2013 στην κατηγορία «Παίδων – Κορασίδων» και

Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας αυτής.

  • 2014: Το σωματείο μας στην 8η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.

Πρωταθλητής σύλλογος στην κατηγορία «Νεανίδων/ Αγώνων σε Ανώμαλο Δρόμο» και

Πρωταθλητής σύλλογος 2014 στην κατηγορία «Παμπαίδων –Παγκορασίδων».

  • 2015: Το σωματείο μας στην 8η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.

Εκπρόσωπος της Ελλάδας, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας «Νεανίδων/ Αγώνων σε Ανώμαλο Δρόμο».

Πρωταθλητής σύλλογος στην κατηγορία «Νεανίδων/ Αγώνων σε Ανώμαλο Δρόμο» - Εκπρόσωπος της Ελλάδας για το 2016, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας αυτής.

Πρωταθλητής σύλλογος 2015 στην κατηγορία «Νεανίδων/ Στίβου» - Εκπρόσωπος της Ελλάδας για το 2016 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας «Νεανίδων/ Στίβου».

Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας «Νεανίδων/ Στίβου».

  • 2016: Το σωματείο μας στην 3η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα ΝΕΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αθλητές που ξεχώρισαν

...για περισσότερους αθλητές μας πατήστε εδώ

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε πρώτοι για Νέα, Αποτελέσματα Αγώνων κ.α.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ