ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Με φανταστικές εμφανίσεις απότην ομάδα Μαραθωνοδρόμων του σωματείου μας ξεκίνησαν οι επίσημες διοργανώσεις για την νέα αθλητική χρονιά.

Στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο κόπος των αθλητών και αθλητριών είχε αποτέλεσμα.

Η Ξένια Κατσιμαντού κατέλαβε την έκτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με 3.05'06'', συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ της (3.15'25'') από πέρυσι και κερδίζοντας ένα εισιτήριο για έναν Μαραθώνιο του εξωτερικού είναι ώρα να σκεφτεί και το όριο για τους Πανευρωπαικούς του 2014 στη Ζυρίχη. Η Ξενια για άλλη μία φορά ήταν εντυπωσιακή στο δεύτερο μισό της διαδρομής όπου σε μία δυναμική κούρσα ανέβηκε από την ένατη στην έκτη θέση καλύπτοντας ένα μεγάλο χρόνο. ..Κι αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος Μαραθώνιός της.

Ο Δημήτρης Καλιακούδης σε μια ώριμη κούρσα από άποψη σχεδιασμού και κατανομής δυνάμεων πέτυχε να κατακτήσει την δέκατη θέση με 2.38'44'' βελτιώνοντας την ατομική του επίδοση κατά έξι λεπτά στον δεύτερο Μαραθώνιο της καριέρας του. Είναι επίσης η ώρα για την επαγγελματικοποίησή του στο αγώνισμα.

Και οι δύο αθλητές οι οποίοι γράφουν την δική τους αθλητική ιστορία είναι ένα βήμα πριν τον μεγάλο στόχο που είναι η συμμετοχή σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση. Είναι παραδείγματα για τους νεότερους αθλητές καθώς συνδυάζουν δουλειά και προπόνηση σε δύσκολες εποχές.

Επίσης είχαμε τον Ευάγγελο Γκίκα ο οποίος ήρθε μόλις φέτος στην παρέα μας και βελτίωσε πάνω από είκοσι λεπτά την ατομική του επίδοση, πετυχαίνοντας 3.04''06.

Ο Νεκτάριος Παπαναστασίου επίσης νέος στην παρέα μας βελτίωσε κατά 27 λεπτά το ρεκόρ του στην κλασική διαδρομή και πέτυχε 3.25''43.

Ακόμη ο Χρήστος Παλάσκας πέτυχε 3.55'44'' βελτιώνοντας κατά είκοσι και πλέον λεπτά την επίδοσή του όπως και ο Παύλος Καραίσκος στον πρώτο του Μαραθώνιο με 3.57'27'', όπως και η Ντίνα Καραμπίνα με 4.10''39 η οποία είχε τεράστια βελτίωση.

Άτυχοι ήταν ο Φίλιππος Νίλσεν ο οποίος μετά το ατύχημα που είχε την περασμένη εβδομάδα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους πόνους των τραυμάτων του και μετά το 36ο χιλιόμετρο απλώς τερμάτισε, ενώ ο Θανάσης Παπαθανασίου δεν κατάφερε να ξεπεράσει έναν απρόσμενο τραυματισμό και εγκατέλειψε στο 30ο χιλιόμετρο, ενώ πήγαινε για προσωπικό ρεκόρ.

Όλοι οι παράπάνω αθλητές και αθλήτριες αξίζουν ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ γιατί καθημερινά συνδυάζουν την δουλειά τους, την οικογένειά τους και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους με την καθημερινή αθλητική τους ενασχόληση η οποία τους οδηγεί σε πολύ υψηλά αποτελέσματα.

Είναι παραδείγματα προς μίμηση για τους νεότερους

Διαβάστε περισσότερα ΝΕΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αθλητές που ξεχώρισαν

...για περισσότερους αθλητές μας πατήστε εδώ

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε πρώτοι για Νέα, Αποτελέσματα Αγώνων κ.α.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ