Μαραθώνιος 2013

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013.

Μόλις έχει πραγματοποιηθεί ένας αγώνας ανωμάλου δρόμου για μικρά παιδιά από το σωματείο μας παράλληλα με τον Μαραθώνιο, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από διακόσια νεαρά αγόρια και κορίτσια. Μετά τις ανάλογες απονομές σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες οι γονείς και οι θεατές σαν ένα κύμα μεταφέρονται ακριβώς έξω από το στάδιο Παλλήνης πάνω στην Μαραθώνια διαδρομή, στο 28ο χιλιόμετρο και αναμένουν να χειροκροτήσουν τους δρομείς του Μαραθωνίου.

Οι ανταποκριτές μας στο 10ο χιλιόμετρο και στο 18ο χιλιόμετρο μας ενημέρωσαν ότι οι αθλητές μας Δημήτρης Καλιακούδης πέρασε 10ος και 9ος αντίστοιχα, ενώ η Ξένια Κατσιμαντού πέρασε 7η και 4η αντίστοιχα. Η αγωνία μας στο κατακόρυφο.

Ήδη από τις 10.25 έρχονται οι προπορευόμενοι ξένοι αθλητές. Το πλήθος χειροκροτεί. Ώρα 10.40 ο προπονητής του σωματείου μας ο Δημήτρης ο Δαμασκηνός φωνάζει "είναι ώρα να φανεί". Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα κι ενώ μονοψήφιος αριθμός Μαραθωνοδρόμων έχει περάσει, ακούγεται η φωνή του προπονητή μας που φωνάζει "ο Δημήτρης". Εκατοντάδες θεατές χειροκροτούν τον πρώτο Μαραθωνοδρόμο του σωματείου μας του «ΑΜΕΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ», έναν εκ των κορυφαίων της χώρας, τον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΗ, ο οποίος περνάει από μπροστά μας και αποθεώνεται. Φωνές , παραλήρημα ενθουσιασμού, ρυθμικά συνθήματα ενθάρρυνσης από εκατοντάδες θεατές και μόλις ο αθλητής μας σήκωσε το χέρι του σφιγμένο γροθιά για να ανταποδώσει τον χαιρετισμό, έγινε πραγματικά χαμός και όλοι μας ελπίζαμε αυτό να αποτελούσε μια ώθηση για την συνέχιση του αγώνα του.

Λίγα λεπτά αργότερα, κι ενώ μόλις δύο γυναίκες δρομείς έχουν περάσει, εμφανίζεται από την κορυφή του δρόμου μία ομάδα πέντε δρομέων τριών ανδρών και δύο γυναικών. Ο προπονητής μας ο Δημήτρης Δαμασκηνός διακρίνει την αθλήτριά μας την πρωταθλήτριά μας την ΞΕΝΙΑ ΚΑΤΣΙΜΑΝΤΟΥ η οποία βρίσκεται σε αυτό το γκρουπ. Οι θεατές ξεσπούν σε χειροκροτήματα και σε φωνές ενθουσιασμού και ρυθμικά φωνάζουν ¨Ξένια Ξένια». Η Ξένια περνάει από μπροστά μας και εντυπωσιάζει με το βλέμμα της, το οποίο αποπνέει μια σιγουριά. Η Ξένια ακριβώς μπροστά μας προσπερνάει την αντίπαλό της και αναπτύσσεται. Όσο καταφέραμε να την βλέπουμε την παρατηρούμε να αυξάνει την διαφορά, από την αντίπαλό της. Ο coach τη ακολουθεί και της δίνει τις απαραίτητες οδηγίες. Η Ξένια φεύγει για την τελευταία ανηφόρα του Σταυρού ..και μετά η κατηφόρα…

Ο coach μας λέει ότι πάμε καλά και συνεχίζουμε να βλέπουμε τον αγώνα περιμένοντας τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριές μας.

Δεν πέρασε πολύ ώρα και τα ευχάριστα νέα έφτασαν στα αυτιά μας, από τους ανταποκριτές μας στο Καλλιμάρμαρο.

Ο Δημήτρης Καλιακούδης τερμάτισε 7ος τελικά με νέο ρεκόρ διαδρομής 2.36’’50, επιτυγχάνοντας την καλύτερη του θέση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η Ξένια Κατσιμαντού παλικαρίσια τερματίζει 3η με μία από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών για την χώρα μας στην κλασική διαδρομή με 2.56’’22.

Ο κόσμος ξεσπάει σε χειροκροτήματα. Είναι μια δικαίωση για όλους.

Όμως η ομάδα είναι φέτος πολύ μεγάλη. Δεν προλαβαίνουμε να χειροκροτούμε. Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τα ατομικά ρεκόρ.

Ο Θανάσης Παπασημακόπουλος με 3.08’19’’, ξεπέρασε όλα τα προβλήματα τραυματισμών, ξεπέρασε τον πόνο και ούτε μία στιγμή στην διάρκεια της προετοιμασίας δεν πέρασε από το μυαλό του να διακόψει την προετοιμασία. Δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα.

Ο νεότερος της παρέας. Αν και το πήρε απόφαση αργά τα κατάφερε στην παρθενική του εμφάνιση στον Μαραθώνιο. Ο Μηνάς Μανούσακας μόλις 21 ετών τερμάτισε σε 3.14’29’’. Το μέλλον του ανήκει

Καινούργιος στην παρέα μας ο Σταύρος Μονογυιός, ο οποίος καθημερινά δίνει την δική του μάχη και ξεπερνά όλα τα εμπόδια πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση και πέτυχε 3.16’34’’.

Ο «ξάδερφος» από την Λάρισα ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνος έδειξε ότι περνά μια δεύτερη νεότητα. Ατομικό ρεκόρ στα 48 με 3.05’15’’.

Οι φυσικοθεραπευτές της παρέας πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις οι οποίες αντικατοπτρίζουν μέρος της πραγματικής δουλειάς που καθημερινά κάνουν και τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους. Τόσο ο Νεκτάριος Παπαναστασίου όσο και ο Χρήστος Σπυρόπουλος απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν ωράρια εργασίας και οικογενειακών υποχρεώσεων όταν κάποιος επιθυμεί κάτι. Συνεπέστατοι και υπομονετικοί πέτυχαν 3.19’10’’ ο πρώτος και 3.41’’26’’ ο δεύτερος και στον τερματισμό πνίγηκαν στις αγκαλιές των οικογενειών τους.

Ο Παύλος Καραίσκος με συνέπεια και προσήλωση πέτυχε 3.43’45’’ και βελτίωσε ιδιαίτερα το ατομικό του ρεκόρ.

Ο «κουμπάρος « μας ο Ευάγγελος Ντάγκας ένας αθλητής ο οποίος δεν τα παρατάει ποτέ και για άλλη μία φορά απέδειξε ότι όσα εμπόδια κι αν υπάρχουν όσα προβλήματα κι αν εμφανιστούν εμείς οφείλουμε μόνο να τα ξεπερνάμε. Τερμάτισε σε 3.56’54’’ αλλά μεγαλύτερη σημασία στον Ευάγγελο είχε το «ταξίδι»

Η Κων/να Καραμπίνα Κιούλου πέτυχε επίσης νέο ατομικό ρεκόρ και κατέλαβε την 24η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών με 4.07’41’’, όντας η μεγαλύτερη σε ηλικία από όλες τις συμμετέχουσες.

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε τον Χρήστο Παλάσκα με 3.56’’03 που κόλλησε στο τέλος, τον ταλαιπωρημένο Φίλιπ Νίελσεν, τον επηρεασμένο από την ζέστη Αλέξανδρο Αλεξανδράκη και τον Γιώργο Κουρμούζα οι οποίοι τερμάτισαν και παρά τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισαν όχι μόνο στον αγώνα, αλλά και κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, έδειξαν ότι ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.

Σκεφτόμαστε ότι όλη αυτή η ομάδα αλλά και άλλα παιδιά που για διάφορους λόγους δεν συμμετείχαν τελικά στον Μαραθώνιο,ξεκίνησαν την προετοιμασία τους στις αρχές του καλοκαιριού και με μεγάλη συνέπεια και πειθαρχία έφτασαν στο τέλος του φθινοπώρου να αγωνίζονται στον Μαραθώνιο. Τους θυμάμαι όλους μαζί ανήμερα δεκαπενταύγουστο μαζί με τον προπονητή τους τον Δημήτρη Δαμασκηνό να μετράνε χιλιόμετρα και να γελάνε. Μια υπέροχη εικόνα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!

Διαβάστε περισσότερα ΝΕΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αθλητές που ξεχώρισαν

...για περισσότερους αθλητές μας πατήστε εδώ

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε πρώτοι για Νέα, Αποτελέσματα Αγώνων κ.α.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ