Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2014

Πρεμιέρα το πρωί του Σαββάτου 8 και αυλαία το απόγευμα της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2014, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Στην κορυφαία και σχεδόν μοναδική «χειμερινή» αγωνιστική δράση κλασσικού αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», έδωσαν το παρόν οι 12 αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου μας.

Μπορεί να μην υπήρξε «ηχηρή» πανελλήνια επίδοση, αλλά η συνολική παρουσία, το αγωνιστικό πνεύμα και η διάθεση της πλειοψηφίας των παιδιών του συλλόγου, δίνει ελπιδοφόρα μηνύματα για μελλοντική επιβράβευση των κόπων και των αγώνων τους.

Στην αξιοσημείωτη εμφάνιση και προσπάθεια όλων των αθλητών - τριών μας, αξιέπαινος ο Κώστας Σταμπολίτης που επέδειξε απαράμιλλο ζήλο και ολοκλήρωσε επιτυχώς όλα τα αγωνίσματα του επτάθλου, αν και είχε τραυματιστεί στο 6ο αγώνισμα. Αξιέπαινος, καθόσον με μία απλή προσπάθεια στο τελευταίο αγώνισμα του δρόμου των 1000μ, «εξασφάλιζε» την ιδιαίτερα τιμητική 3η θέση, ο Κώστας όμως, με ομολογουμένως ιδιαίτερη προσπάθεια και «αγωνία» στο τελευταίο αγώνισμα, ολοκλήρωσε τον αγώνα του και κατετάγει 2ος.

Συγκεκριμένα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2014, αγωνίσθηκαν οι:

Κωνσταντίνος Σταμπολίτης

Έπταθλο

2ος

4554β

Δημήτρης Καλιακούδης

3000μ

4ος

8'47''00

Ξένια Κατσιμαντού

3000μ

5η

10'35''03

Ζωή Παπαδοπούλου

Πένταθλο

6η

2675β

Στέλλα Αληγιάννη

200μ

10η

26''32

Ειρήνη Κουτρουμπά

800μ

11η

2'33''39

Βασιλική Αδαμοπούλου

3000μ

12η

11'45''18

Απόστολος Φετφατζής

60μ

 

7''60

Νεφέλη Παπαϊωάννου

60μ

 

8''26

Φωτεινή Μπασινά

Σφαίροβολία

 

9,70μ

Θέμιδα Ανδιανοπούλου

Μήκος

 

 

Αργυρώ Μπιριντζή

Άλμα επί κοντώ

 

 

Με σημαντική βελτίωση των ατομικών επιδόσεων τους, οι αθλητές και οι αθλήτριες του «Αμεινία», έδειξαν και απέδειξαν, στους οικείους τους, στους προπονητές τους, αλλά κυρίως στον εαυτό τους, ότι μπορούν και δύναται να τα καταφέρουν, αρκεί να είναι προσηλωμένοι στον κύριο στόχο τους.Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια και ευχές για λαμπρές επιτυχίες και νίκες.

Βέβαια, με τις «απαραίτητες και συνήθης» δικαιολογίες, αυτό που κατάφεραν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας, θα μπορούσε κάποιος να το ονομάσει «άθλο». Δεν αντιλέγουμε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άθλος είναι ο αγώνας, ένα κοπιαστικό κατόρθωμα και το να ξεπερνάς τον εαυτό σου, την προηγούμενη επίδοσή σου. Συνεπώς εξ ορισμού ο αθλητής, αγωνίζεται και κοπιάζει (καταρτίζεται - προπονείται) και αν σταματήσει το πόνεμα (έργο που γίνεται με κόπους) και την προπόνησή του (προγύμναση - κατάρτιση), δεν είναι πλέον αθλητής. Ένας αθλητής «...δεν προσπαθεί να μοιάσει... είναι».

Στο μέλλον, εάν και εφόσον δεν υπάρξει «η πρόωρη εφηβική κόπωση» και η «η γήρανση της ωριμότητας», είναι σίγουρο ότι σύντομα από αγωνιστές και αγωνίστριες, ο «Αμεινίας» θα έχει πάλι πλειάδα πρωταγωνιστών, που στο αθλητικό προσκήνιο και γλώσσα λέγονται πρωταθλητές.

Ζητούμε συγνώμη για την ετεροχρονισμένη ενημέρωση με θέμα το εν λόγω πρωτάθλημα, σε σχέση με το αντίστοιχο του «Ανώμαλου Δρόμου», που επιβεβαίωσε στην πράξη τα «ελπιδοφόρα μηνύματα» που έστειλαν (προγενέστερα) οι συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2014.

Διαβάστε περισσότερα ΝΕΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αθλητές που ξεχώρισαν

...για περισσότερους αθλητές μας πατήστε εδώ

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε πρώτοι για Νέα, Αποτελέσματα Αγώνων κ.α.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ