Στάδιο Παλλήνης: Διέξοδος - Ανέξοδος

Στις μέρες μας γινόμαστε μάρτυρες της πανελλήνιας απαξίωσης του πολιτιστικού και πολιτισμικού προτύπου του αρχαιοελληνικού «νους υγιής εν σώματι υγιεί», ένα σύνθημα ζωής και πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων, του οποίου η δυναμική είναι διαχρονική και επίκαιρη, απαξιώνεται μέσω της τελευταίας πράξης απαξίωσης και αποδιάρθρωσης του ελληνικού αθλητισμού.

Αυτό συντελείται με την «οικονομική δυσχέρεια» ενίσχυσης των αθλητικών ομοσπονδιών και αναμένεται να έχει επιπτώσεις στις πανελλήνιες διοργανώσεις αθλητικών (σοβαρών) δραστηριοτήτων και φυσικά αγώνων.

Με αυτή την αφορμή δημοσιεύουμε την ακόλουθη «ανοιχτή επιστολή - διαμαρτυρία», ενός νέου, ενός αθλητή, ενός φίλαθλου, ενός κατοίκου, ενός δημότη, ενός πολίτη και γιατί όχι ενός ψηφοφόρου «Ανθούσας - Γέρακα – Παλλήνης της Περιφερείας Ανατολικής Αττικής», για την έναρξη της εγκατάλειψης του σταδίου «Παλλήνης» (συμβολή των Λεωφ. Μαραθώνος & Ανθούσας), τόσο από την οργανωμένη πολιτεία όσο και από τους πολιτειακούς θεσμούς της, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση (δήμος και περιφέρεια).

Κύριε ενδιαφερόμενε για τα κοινά, αρμόδιε ή και επίδοξε αρμόδιε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε:

Ότι ένας χώρος άθλησης, αποδεικνύει το επίπεδο ενδιαφέροντος για τη ζωή των πολιτών που δραστηριοποιούνται – «κινούνται» πέριξ του χώρου αυτό.

Ασφαλώς στους δύσκολους καιρούς, της «μη ικανότητας» των πολιτειακών δομών και της κρατικής «αδυναμίας», που ορισμένες φορές αγγίζουν την αν-ικανότητα και την «α-διαφορία», η σκέψη για το πώς τέτοια γεγονότα επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την τοπική μας κοινωνία αργότερα. Δεν υπάρχει κανείς που θα σκεφτεί ότι: αν η νέοι σήμερα δεν έχουν υγιεί πρότυπα και διεξόδους, που μπορεί να προσφέρει ανέξοδα η άθληση, πάρα πολύ εύκολα μπορεί να οδηγηθούν στον απομονωτισμό και την παραβατικότητα.

Ασφαλώς όταν μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, αντιμετωπίζει στο φάσμα της ανεργίας τη φτώχεια (κακώς), δεν μπορεί να σκέφτονται κάποιοι ότι τα παιδιά, οι νέοι (αλλά και ενήλικες και ηλικιωμένοι) της τοπικής μας κοινωνίας, βρίσκοντας καθημερινά διέξοδο – ανέξοδο, αθλούνται σε χώρους χωρίς φύλαξη, σε εγκαταστάσεις ελλειμματικής καθαριότητας και μηδενικής συντήρησης, που η λειτουργία τους επαφίεται στον «πατριωτισμό» των μελών των δύο συλλόγων (του ΑΜΕΙΝΙΑ και του ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΥ) που «ω! τι σπουδαίο!» ακόμη τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν.

Ασφαλώς την ίδια ώρα, που λεηλατούνται τα εθνικά στάδια, που οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις εμφανίζουν εικόνες τριτοκοσμικής χώρας, που οι (Έλληνες) Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές προπονούνται σε «τρύπια» προπονητήρια και χωράφια, γιατί εμάς ενοχλεί η απουσία συντήρησης, η έλλειψη υλικοτεχνικής υποστήριξης, η ΜΗ ασφάλεια των παιδιών μας, ή ακόμη – ακόμη η έλλειψη καθαριότητας (δηλαδή η βρωμιά); ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟ ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Βέβαια την ίδια ώρα, που κάποιοι αποδεικνύονται άβουλοι και άτολμοι και κάποιοι (μπορεί και οι ίδιοι) ενόψει των εκλογών του Μαΐου, να τάζουν «λαγούς με πετραχήλια», οφείλουμε στα παιδιά μας τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τα «ολυμπιακά ιδεώδη», οφείλουμε στους νέους αληθινά μηνύματα και όχι επικοινωνιακά τερτίπια υποψηφίων, οφείλουμε την υγεία σώματος και πνεύματος, που δίνεται μέσω του αθλητισμού.

Δυστυχώς όμως, με μαθηματική ακρίβεια η αρχόμενη, τι αρχόμενη ….πλήρης, υποβάθμιση και εγκατάλειψη του μοναδικού συγκροτημένου χώρου μαζικού αθλητισμού του δήμου Παλλήνης (Ανθούσα – Γέρακας), ενδεχομένως να έχει καταλυτική επίδραση στις διεξόδους της τοπικής μας κοινωνίας.

Εσείς κύριοι και κυρίες ενδιαφερόμενοι για τα κοινά της τοπικής μας κοινωνίας, μπορείτε να προσφέρετε λύση «εδώ και τώρα», ως έμπρακτη απόδειξη της μελλοντικής σας θέλησης και μετά ζητήστε την έγκριση και την αποδοχή μας!!!

Δεν είναι αναπόφευκτο γεγονός, δεν είναι υποχρεωτικά πολυέξοδο, δημιουργεί πολλαπλά οφέλη, βελτιώνει τους δείκτες πολιτισμού μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας και στον κόσμο του αθλητισμού, το οφείλεται στους δημότες και κατοίκους της τοπικής κοινωνίας, το οφείλεται ακόμη, στους ψηφοφόρους σας, το οφείλεται και τους μελλοντικούς ψηφοφόρους σας.

Διέξοδος – Ανέξοδος, για φύλαξη και ασφάλεια, δημιουργία κινήτρου για άθληση, υποστήριξη και βελτίωση των υποδομών, συντήρηση και καθαριότητα, μπορούμε να πούμε και το πώς, ήδη το έχουμε κατά καιρούς εκφράσει.

Με την κατάλληλη προσοχή και τη συνολική ανάπλαση της περιοχής, το στάδιο «Παλλήνης», μπορεί να γίνει στάδιο αξιώσεων - πολιτισμού, ακόμη και κατάλληλο για φιλοξενία σημαντικών αγώνων, συμβάλλοντας στην προβολή και διαφήμιση! του πολιτισμού της τοπικής μας κοινωνίας και όχι μόνο.

Άραγε το μήνυμα θα το λάβουν όσοι πρέπει; (και ακόμη περισσότεροι που μπορούν και θέλουν)

Άραγε πόσο σύντομα θα έρθουν οι έμπρακτες απαντήσεις;

Σίγουρα σαν επιστολή, θα ήταν πιο πειστικό, αν τη συνόδευαν όλες οι υπογραφές όσων τη συνυπογράφουν , ωστόσο οφείλουμε να παραθέσουμε μερικές.

Έτσι έχουμε :

  • ένας νέος
  • ένας αθλητής
  • ένας φίλαθλος
  • ένας κάτοικος
  • ένας δημότης
  • ένας πολίτης και γιατί όχι ένας ψηφοφόρος, ενίοτε είναι, μία ή ένα ςκαι άλλοι πολλοί που καθημερινά αυτοί ή και τα παιδιά τους, προσπαθούν και αξιώνονται, το «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Υ.Γ.: 1. Σε καμία περίπτωση η παρούσα επιστολή δεν αποτελεί «προεκλογικό» επικοινωνιακό τερτίπι, πρέπει να εκληφθεί ως μία ακόμη φωνή προειδοποίησης για την αναστροφή και τελικά τη βελτίωση της εικόνας και των υποδομών του εν λόγω σταδίου

Υ.Γ.: 2. Θα θέλαμε στις υπογραφές να βάλουμε και ορισμένους «ενδιαφερόμενους» για τα κοινά, αλλά μάλλον αυτοί τις κρατούν για έκπληξη, ελπίζουμε όχι μόνο προεκλογική, αν βέβαια η τοπική κοινωνία τους συναινέσει και αποδεχτεί στις έμπρακτες απαντήσεις τους)

Διαβάστε περισσότερα ΝΕΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αθλητές που ξεχώρισαν

...για περισσότερους αθλητές μας πατήστε εδώ

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε πρώτοι για Νέα, Αποτελέσματα Αγώνων κ.α.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ