ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014, ξεκίνημα της νέας αθλητικής χρονιάς και με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο ΑΜΕΙΝΙΑΣ κατέκτησε την πρώτη του φετινή διάκριση.

Δαμασκηνός ΔημήτρηςΟ Αρχιπροπονητής του συλλόγου μας, κ. Δημήτριος Δαμασκηνός, ως εκπρόσωπος προπονητής της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου, στο 1οΠαγκόσμιο Σεμινάριο Προπονητικής Στίβου - ΗοwtoTeachTeacherstoTeach (Level 2), μετά τις ανάλογες επιτυχείς εξετάσεις, έλαβε από τους καθηγητές του σεμιναρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), τον τίτλοτου Λέκτορα διδασκόντων στον κλασικό αθλητισμό.

Το γεγονός αυτό, καταδεικνύει μία σημαντική τιμή τόσο για τον κ. Δαμασκηνό, όσο και για τη χώρα μας και τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό, αλλά και μέσω του ίδιου ανθρώπου αντικατοπτρίζει τη σπουδαιότητα της προσπάθειας και του μόχθου, της επιμονής και της υπομονής, για το έργο που συντελείται στην Αθλητική Ένωση Μεσογείων ΑΜΕΙΝΙΑΣ Ο ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ.

Παρακαταθήκη για το ΜΕΛΛΟΝ του στίβου και του συλλόγου μας, που με τέτοιους «ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΟΙΩΝΟΥΣ», περιμένουμε να φέρει σπουδαιότερες διακρίσεις, αυτές που έρχονται στους ΔΡΟΜΟΥΣ και στο ΣΤΑΔΙΟ.

Επιπρόσθετα, κ. Δαμασκηνέ, καθώς ο τίτλος και η γνώση που απόκτησες στο εν λόγω σεμινάριοεκεί στην κρύα Κολωνία σε κάνει «σοφότερο», θα υποστείς τη «βάσανο» των αποριών μας:

Με βάση ποιά κριτήρια πιστεύεις ότι επιλέχθηκες για το συγκεκριμένο σεμινάριο;

Η Ελληνική ομοσπονδία δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή σε τέτοιου είδους επιμορφωτικά σεμινάρια ή όποτε κάτι τέτοιο συνέβαινε, έστελνε τεχνικούς επιτελικούς ή από την ανάπτυξη. Στο μέτρο που αυτό ισχύει, εικάζω ότι για κάποιον λόγο δεν μπορούσε να πάει στο σεμινάριο κάποιος από τους τεχνικούς της ανάπτυξης και φαντάζομαι ότι στη συζήτηση για το ποιος θα αντιπροσωπεύσει την χώρα επέλεξαν το πρόσωπό μου.

Κατά πόσο πιστεύεις ότι το βιογραφικό σου (σπουδές, προπονητική, διακρίσεις συλλόγου) σε προετοίμασε για το συγκεκριμένο αντικείμενο;

Το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών οι οποίοι είναι πτυχιούχοι των Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ανάλογη ειδικότητα, είναι ιδιαίτερα υψηλό, κάτι που δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο για αντίστοιχους προπονητές πολλών χωρών. Σε αυτά τα τυπικά προσόντα θα συμπληρώσω για μένα την παρακολούθηση τουλάχιστον 30 ειδικών σεμιναρίων ή συνεδρίων, τα 24 χρόνια προπονητικής προϋπηρεσίας, τα δεκάδες μετάλλια σε εθνικό επίπεδο των αθλητών μου και βέβαια το γεγονός ότι το σωματείο μας από την ίδρυσή του έφτασε μετά από 18 χρόνια να είναι ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία στίβου στην χώρα μας, γεγονός που οφείλεται στην βελτίωση των επιδόσεων των αθλητών μας και αποδεικνύει ότι η γνώση και η εμπειρία έχουν αποτέλεσμα.

Νομίζω ότι όλα αυτά είναι σημαντικά εφόδια για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις ένα τόσο υψηλού επιπέδου σεμινάριοακόμη και χωρίς προετοιμασία.

Με δυο λόγια, ποιό ήταν το αντικείμενο του εν λόγω σεμιναρίου; Υπήρχε κάτι που σε δυσκόλεψε;

Το σεμινάριο είχε ως αντικείμενο το πώς διδάσκουμε διδάσκοντες να διδάξουν τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού. Ήταν το πρώτο του είδους του και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Η μεγαλύτερη δυσκολία μου ήταν η γλώσσα, μια και χρόνια είχα να μιλήσω σε τόσο υψηλό επίπεδο την Αγγλική, αλλά μετά τη δεύτερη ημέρα νομίζω ότι κι αυτό ξεπεράστηκε.

Εάν σου δινόταν η ευκαιρία (εκ των υστέρων) να μην πας, ποια θα ήταν η επιλογή σου;

Δεν θα το έχανα με τίποτα.

Ποιό θεωρείς ότι ήταν το μεγαλύτερο όφελος που αποκόμισες από τη συμμετοχή σου;

Έχουμε συνηθίσει να διδάσκουμε αθλητές, τώρα προχωρήσαμε στο να διδάσκουμε δασκάλους του αντικειμένου. Επιπρόσθετα είχα την ευκαιρία πολύωρων συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων με προπονητές από πολλές χώρες του κόσμου και νομίζω ότι αυτό μας ανανέωσε και μας ωφέλησε όλους.

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να σημάνει αυτή η επαγγελματική σου εμπειρία για τους φετινούς προπονητικούς στόχους;

Επέστρεψα ακόμη πιο κεφάτος και αποφασισμένος να επιτύχουμε με τους αθλητές μου τον στόχο που έχουμε θέσει με τον κάθε ένα ξεχωριστά.

Ήταν συνειδητή η απόφαση σου να ακολουθήσεις καριέρα σε αυτόν τον τομέα; Με βάση ποιά κριτήρια επέλεξες να σπουδάσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο;

Από πολύ μικρή ηλικία ήθελα να γίνω προπονητής στίβου. Λατρεύω το συγκεκριμένο αντικείμενο και με συναρπάζει το γεγονός ότι η βελτίωση είναι απολύτως μετρήσιμη. Επίσης αγαπάω πολύ τα παιδιά και επιθυμώ να μεταδώσω τις γνώσεις μου στους νέους αθλητές.

Τι περιμένεις από την καριέρα σου στα επόμενα χρόνια;

Κάθε αθλητική χρονιά είναι και καλύτερη.Στόχος μου είναι τουλάχιστον η συμμετοχή αθλητών μου στην κορυφαία διεθνή διοργάνωση που είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες και όταν αναφέρομαι στους αθλητές μου, εννοώ αθλητές που θα τους έχω μεγαλώσει αθλητικά εγώ, οπότε θα γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε το αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα θα είναι προϊόν 100% της δουλειάς του αθλητή και δικής μου και ο τρόπος θα είναι απολύτως ξεκάθαρος.

Κατά πόσο έμεινες ευχαριστημένος από το σχεδιασμό της περσινής αθλητικής χρονιάς; Επιτεύχθηκαν οι στόχοι (προπονητικοί και συλλογικοί); Ποιοί είναι οι στόχοι για τη φετινή αθλητική χρονιά;Δουλεύεις καλύτερα σε ομάδα ή μόνος σου;

Το σωματείο μας το 2013, ήταν στη 12ηθέση της ετήσιας αξιολόγησης του ΣΕΓΑΣ, ενώ για το 2014 αναμένεται να είμαστε στην 8η θέση. Κατακτήσαμε πολλά μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα, σε όλες τις κατηγορίες και φέτος οι αθλητές μας έδωσαν βροντερό παρόν και στις διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαν κατακτώντας επίσης μετάλλια και πετυχαίνοντας ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις. Οι αθλητές μας βελτίωσαν τις προσωπικές τους επιδόσεις σε ποσοστό 98%. Άρα συνολικά είμαστε ευχαριστημένοι.

Σε αυτόν το σύλλογο δούλεψα πολλά χρόνιακαι πολύ σκληρά μόνος, όμως όταν οι συνθήκες το επέτρεψαν δημιούργησα μία προπονητική ομάδα όπως την φανταζόμουν και μία ιδανική ιατρική ομάδα. Έτσι με ένα σύστημα πολλαπλών επιλογών προπόνησης για όλους τους αθλητές, τόσο στις ακαδημίες όσο και στα αγωνιστικά τμήματα και με την παρουσία ειδικού αθλητιάτρου και φυσικοθεραπευτή σε πραγματικό χρόνο, είμαστε σε υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τα παιδιά μας γιατί προσωπικά τους αθλητές μας (μου) τους βλέπω και τους νοιώθω σαν παιδιά μου. Στόχος μας είναι κάθε χρονιά να είμαστε και καλύτεροι.

Πού οφείλεται το γεγονός της ανόδου του συλλόγου στην 8η θέση, κατά την ετήσια αξιολόγηση; Πιστεύεις ότι απαιτείται κάποια αλλαγή ή κάτι διαφορετικό για τη «σταθεροποίηση» στην πρώτη δεκάδα;

Με το υπάρχον σύστημα αξιολόγησης μπορούμε να φτάσουμε μέχρι την 3η-4ηθέση. Το βάθρο απαιτεί μεταγραφές προς ενίσχυση, πρακτική με την οποία είμαστε αντίθετοι, καθώς εμείς επιθυμούμε αθλητές οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία μας, αθλητές που τους μεγαλώνουμε, ή σε ελάχιστες περιπτώσεις αθλητές οι οποίοι προπονούνται με εμάς.

Είναι κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις;

Οι συνεργάτες μου προπονητές, ο γιατρός και ο φυσικοθεραπευτής μας καθώς και οι άνθρωποι της διοίκησης του σωματείου, καθημερινά προσπαθούν στο μέγιστο.

Από εκεί και πέρα περιμένω η ομοσπονδία μας να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη του στίβου ακόμη περισσότερο, ο δήμος μας να δείξει ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και να μπορέσει να φανεί ικανός να ανταπεξέλθει στις τυπικές υποχρεώσεις του, όπως είναι η ασφάλεια του χώρου που προπονούμαστε, η φύλαξη του χώρου, η συντήρηση των εγκαταστάσεων και η δυνατότητα να κάνουν απρόσκοπτα οι αθλητές την προπόνησή τους. Στον μικρόκοσμό μας, όπου οι γονείς των αθλητών είναι οι αρωγοί χορηγοί των παιδιών τους και οι προπονητές, ιατρική ομάδα και διοικητικό συμβούλιο καθημερινά δίνουν το 100% των δυνάμεών τους, η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να υλοποιούν το ελάχιστο.

Εύχομαι σε όλους υγεία και καλά ρεκόρ στους αθλητές.

Διαβάστε περισσότερα ΝΕΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αθλητές που ξεχώρισαν

...για περισσότερους αθλητές μας πατήστε εδώ

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε πρώτοι για Νέα, Αποτελέσματα Αγώνων κ.α.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ