Τριπλή Προπόνηση Πάρνηθας 1ης Νοεμβρίου 2014

Στο γενέθλιο των δύο μηνών από την έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου, οι μεγάλοι πήραν τα βουνά! όχι γιατί τρελάθηκαν, απλά αντί της καθιερωμένης προπόνησης δίπλα στο κύμα στην παραλία Αρτέμιδας, φέτος πραγματοποιήθηκε προπόνηση στο προπονητικό κέντρο του ΣΕΓΑΣ στην Πάρνηθα.

Αυτό είναι που λέμε ότι φέτος «ο ΑΜΕΙΝΙΑΣ» πάει με χίλια, κυριολεκτικά από sea level στα 1000m!

08 09

Πρωί –πρωί με τη δροσούλα (είχε ξημερώσει), σχεδόν όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου, φόρτωσαν τα απαραίτητα (μόνο τις κερκίδες δεν πήρανε) για την προγραμματισθείσα τριπλή προπόνηση!

Για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος, προηγήθηκε εθελοντικά ο καθαρισμός του σταδίου, από φίλους του συλλόγου μας, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος εδώ και χρόνια παραμένει εγκαταλελειμμένος. Χάρη στις εργασίες μιας μέρας το στάδιο έγινε πάλι λειτουργικό, στο βαθμό που χρειαζόταν για την προπόνηση αυτή.

07 06

Απαραίτητη η σωστή προθέρμανση, λόγω των καιρικών συνθηκών (αρχικά: αισθητή θερμοκρασία -1οC, με αραιή συννεφιά και παγωμένο βοριαδάκι - βέβαια στη συνέχεια βελτιώθηκαν), καθαρός αέρας, πράσινο, ηρεμία και «τα αίματα άναψαν». Στο ολοήμερο αυτό φανταστικό προπονητικό έργο, πρωταγωνίστησαν οι ασκήσεις ρίψεων, οι δρομικές και αλτικές ασκήσεις, τα βάρη, τα δύο διαλλείματα για τη λήψη της απαραίτητης ενέργειας, αλλά και το σούρουπο που οδήγησε τη φαινομενικά ατέλειωτη αυτή προπονητική διαδικασία, στην αναχώρηση της επιστροφής.

05 04

Αναμφίβολα, η άσκηση σε μεγάλο υψόμετρο διαφέρει από τις υπόλοιπες, καθώς λόγω των συνθηκών μειωμένου οξυγόνου, ο οργανισμός αναγκάζεται να ενεργοποιήσει διαδικασίες προσαρμογής, ώστε να εξισορροπήσει τη μειωμένη ποσότητα οξυγόνου. Έτσι η προπόνηση σε υψόμετρο ή σε συνθήκες μειωμένου οξυγόνου, είναι δυσχερέστερη συγκριτικά με αυτή στο επίπεδο της θάλασσας και με σαφώς περισσότερα οφέλη.

Στο υψόμετρο των 1048m της Πάρνηθας, πέρα από τις δυσχέρειες και τις συνθήκες, η αθλητική οικογένεια του «ΑΜΕΙΝΙΑ», στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, έθεσε υψηλότερους στόχους, διασκέδασε, ψυχαγωγήθηκε και αθλήθηκε!

03 02

01

Διαβάστε περισσότερα ΝΕΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αθλητές που ξεχώρισαν

...για περισσότερους αθλητές μας πατήστε εδώ

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε πρώτοι για Νέα, Αποτελέσματα Αγώνων κ.α.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ