ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛλΟ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε σε ένα οροπέδιο έξω από την πόλη της Κασταμονής στην Τουρκία, το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ανώμαλου Δρόμου Πρωταθλητών Συλλόγων. Τη χώρα μας εκπροσώπησαν στις νεανίδες ο Αμεινίας ο Παλληνεύς και στους εφήβους ο ΣΑΚΑ.

Δυστυχώς βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα. Οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, ακύρωσαν τη πτήση της αποστολής από την Πόλη προς την Κασταμονή, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην πόλη τέλεσης των αγώνων μετά από τρίωρη αναμονή στο αεροδρόμιο και εννιάμιση ώρες ταξίδι οδικός προς τον προορισμό μας.

Εκτός από τις 16 ώρες ταξιδιού, την επόμενη μέρα το πρωί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αθλήτριες & αθλητές, αντίκρισαν και αντιμετώπισαν πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δεδομένα συνθήκες, βρισκόμενοι σε υψόμετρο 1100μ και μέσα στο απόλυτο χιόνι. Το χιόνι ξεπερνούσε τα 40 εκατοστά και όλη η διαδρομή ήταν καλυμμένη από χιόνι. Η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της προθέρμανσης, η οποία σημειωτέον πραγματοποιήθηκε μέσα στο χιόνι ηταν -9° ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα ανέβηκε στους -5°.

Γεγονός είναι ότι οι Ευρωπαίοι δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες (χιόνι ,πάγος, λάσπη, νερό) πράγμα για το οποίο θα πρέπει να εκπαιδευτούμε και στη χώρα μας.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 25 χώρες σε όλες τις κατηγορίες και αν και το τελικό αποτέλεσμα ίσως να μην έχει σημασία οι νεανίδες του Αμεινία κατέλαβαν την 8η τιμητική θέση ενώ οι έφηβοι του ΣΑΚΑ δε βαθμολογήθηκαν λόγο έλλειψης του απαραίτητου αριθμού αθλητών.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους αγώνων δεν είναι μόνο υποχρέωση αλλά και ΤΙΜΗ. Κάτι για το οποίο κάθε σωματείο θα πρέπει να προσπαθεί να υλοποιήσει. Τα τελευταία χρόνια ο Αμεινίας ο Παλληνεύς έδωσε την ευκαιρία και επιθυμεί το ίδιο να κάνει και στο μέλλον σε πάνω από 30 αθλητές και αθλήτριες να κερδίσουν εμπειρίες, παρακαταθήκη για το αθλητικό τους μέλλον όπως επίσης και να αποκομίσουν βιώματα χρήσιμα και ενδιαφέροντα για την υπόλοιπη τους ζωή. Αυτό γίνεται πραγματικότητα, ξεπερνώντας οικονομικά προβλήματα και οικογενειακούς φόβους ατομικές ιδιαιτερότητες και αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Γιατί τελικά οι μεγάλοι σύλλογοι φαίνονται από τους αγώνες που διοργανώνουν και στους αγώνες που συμμετέχουν.

01

Οι διοργανωτές πραγματοποίησαν μια άριστη διοργάνωση (απόδειξη ότι αν δεν είχαν κινηθεί έγκαιρα οι μισές αποστολές που συμμετείχαμε θα χάναμε τη διοργάνωση μένοντας στο αεροδρόμιο τις Κωνσταντινούπολης). Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, τους ανθρώπους της ομοσπονδίας που μας βοήθησαν για τη συμμετοχή μας σε αυτή τη διοργάνωση, τους γονείς των αθλητών που πάντα μας εμπιστεύονται.

Θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες

 

Δημήτριος Δαμασκηνός

Αρχιπροπονητής Στίβου

Αθλητικης Ενωσης Μεσογειων Αμεινίας ο Παλληνεύς.

Διαβάστε περισσότερα ΝΕΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αθλητές που ξεχώρισαν

...για περισσότερους αθλητές μας πατήστε εδώ

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε πρώτοι για Νέα, Αποτελέσματα Αγώνων κ.α.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ