ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α’ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό στάδιο Παλλήνης το Διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Κ16 αγοριών και κοριτσιών με τεράστια αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία. Το πρόγραμμα περιελάμβανε όλα τα αγωνίσματα του στίβου που πραγματοποιούνται σε ένα τέτοιου είδους πρωτάθλημα, σε έναν από τους πολυπληθέστερους, αν όχι πολυπληθέστερο, όμιλους της χώρας. Σε αυτό τον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 980 αθλητές και αθλήτριες (673 κορίτσια και 307 αγόρια) από 55 σωματεία της Αθήνας & της Ανατολικής Αττικής.

Ο αγώνας διεξήχθει σε ένα ανακαινισμένο στάδιο με νέα σκάμματα οριζοντίων αλμάτων, χώρο ρίψεων με κλωβό κι επιδιορθωμένο ελαστικό τάπητα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, η οργάνωση άριστη (μηδενική καθυστέρηση), ο συναγωνισμός έντονος και οι επιδόσεις εξαιρετικές από τους αθλητές και αθλήτριες που αποτελούν το μέλλον του στίβου. Οι αγώνες συγκέντρωσαν μεγάλο πλήθος θεατών οι οποίοι γέμισαν τις κερκίδες του σταδίου, δημιουργώντας έτσι μία καταπληκτική ατμόσφαιρα που βοήθησε τους αγωνιζόμενους στην απόδοσή τους.

Τους αγώνες διοργάνωσε η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αθήνας, και ο Δήμος Παλλήνης με την Αθλητική Ένωση Μεσογείων Αμεινίας ο Παλληνεύς, οι οποίοι με την άψογη συνεργασία κατάφεραν να διοργανώσουν ιδανικούς αγώνες από κάθε πλευρά.

Στους αγώνες παραβρέθηκαν ο νέος Δήμαρχος Παλλήνης κος Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την πρόταση για ανάληψη της διοργάνωσης και συνέβαλε τα μέγιστα, στο να πραγματοποιηθούν αυτοί οι αγώνες. Χάρη στις δικές του ενέργειες και παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν τα απαραίτητα έργα που χρειάζονταν έτσι ώστε ο αγωνιστικός χώρος να είναι καθόλα έτοιμος να φιλοξενήσει αυτό το πρωτάθημα. Επίσης, τους αγώνες τίμησαν με την παρουσια τους η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ( για πρώτη φορά στην Παλλήνη) κα Σοφία Σακοράφα, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Παλλήνης κος Θάνος Οικονόμου, ο οποίος επί δύο μήνες μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου Αμεινίας ο Παλληνεύς κο Παπαϊωάννου Ιωάννη και τον γραμματέα κο Νικολαίδη Μενέλαο, επιμελήθηκαν όλες τις κατασκευαστικές κι οργανωτικές λεπτομέρειες των αγώνων, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Μερτύρης Παναγιώτης, Κούτρας Γεώργιος, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και πρωταθλητής των δρόμων ταχύτητας κος Παπαδιάς Χαράλαμπος, ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αθήνας κος Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος, το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ε.Μεσογείων Αμεινίας ο Παλληνεύς και πλήθος παλαιών πρωταθλητών οι οποίοι παρακολούθησαν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών κι αθλητριών ( Άγγελος Παυλακάκης, Βασδέκης Σπύρος, Τσιλλιγγίρη Γογώ).

Από αγωνιστικής πλευράς σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις όπως: τετραπλούν αγοριών Πέππας Στέλιος ( Γ.Σ. Κηφισιάς) 17.66μ(+5,1), μήκος αγοριών Δαμασκηνός Σταύρος ( Αμεινίας ο Παλληνεύς) 6.43μ ( +3,5), 80 μ αγοριών Κρίτσας Χαρίλαος (ΣΑΚΑ) 9’’25 ( +5,0), σφυροβολία αγοριών Αποστολάκος Ανδρέας (Α.Σ.Σωκράτης Γκιόλιας) 61.08 , 80 μ κοριτσιών Γλυμακοπούλου Παρασκευή ( Δρομέας Βάρης) 10’’27 ( +3,9), 600 μ κοριτσιών Κατσέλη Μαριέττα( Νίκη Βύρωνα)1’39’’79, τετραπλούν κοριτσιών Στεφανίδη Άννα ( Γ.Σ. Κηφισιάς) 14.45 , ύψος κοριτσιών Χρύσου Ολίβια ( Αμεινίας ο Παλληνεύς) 1.59 μ, 80 μ εμπόδια κοριτσιών Αργυρού Μαρία (Α.Ο.Φιλοθέης) 11’’87 ( +1,7), 150 μ κοριτσιών Κοκκόση Μαρία ( Ικαρος Νέας Ιωανίας) 19’’03 ( +2,2), επί κοντώ κοριτσιών Αναστασιάδη Αγγελική (Αμεινίας ο Παλληνεύς) 3.50 μ.

Στην βαθμολογία στα αγόρια επικράτησε ο Αμεινίας ο Παλληνεύς με 72 βαθμούς, στην δεύτερη θέση ο ΣΑΚΑ με 68 και στην τρίτη το Γυμνάσιο Γαλατσίου με 48. Στα κορίτσια επικράτησε ο ΣΑΚΑ με 212 βαθμούς, ακολούθησε στην δεύτερη θέση ο Αμεινίας ο Παλληνεύς με 164 ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κάλλιστος με 100 βθμούς. Βαθμολογικά επικράτησε στην πρώτη θέση ο ΣΑΚΑ με 280 βαθμούς , με τον Αμεινία τον Παλληνεύς να ακολουθεί με 236 και τον Κάλλιστο με 136 βαθμούς.

 

Διαβάστε περισσότερα ΝΕΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αθλητές που ξεχώρισαν

...για περισσότερους αθλητές μας πατήστε εδώ

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε πρώτοι για Νέα, Αποτελέσματα Αγώνων κ.α.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.