Ιστορικό

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Η Αθλητική Ένωση Μεσογείων «Αμεινίας ο Παλληνεύς» ιδρύθηκε το 1996 με στόχο να υπηρετεί τον κλασικό αθλητισμό και να καλλιεργεί στους νέους την ευγενή άμμιλα και το «ευ αγωνίζεσθαι».
Το σωματείο μας, μέχρι σήμερα δέχθηκε στους κόλπους του, πάνω από 10.000 αθλητές και βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις Πανελληνίως, μεταξύ των 350 περίπου, βαθμολογημένων σωματείων στίβου του ΣΕΓΑΣ.
Το 2012 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) απένειμε στον ΑΜΕΙΝΙΑ Ειδική Τιμητική Διάκριση για την ουσιαστική προσφορά του στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα στον στίβο και στην κοινωνία, επικροτώντας και επιδοκιμάζοντας τις προσπάθειες της αθλητικής οικογένειας του ΑΜΕΙΝΙΑ (αθλητών, προπονητών, διοίκησης, μελλών και φίλων του).
Η έμπειρη και εξειδικευμένη προπονητική ομάδα του ΑΜΕΙΝΙΑ, με αρχιπροπονητή τον κ. Δημήτρη Δαμασκηνό (Λέκτορα της IAAF), καθημερινά προπονεί και διαπαιδαγωγεί, με ελκυστικές, διαδραστικές και χαρούμενες αθλητικές δράσεις, κάθε αθλητή ξεχωριστά αλλά συγχρόνως και ομαδικά, διαθέτοντας την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για όλα τα αγωνίσματα του στίβου, συμπεριλαμβανομένων οργάνων γυμναστικής και ελεύθερα βάρη.
Επιπρόσθετα οι χαρούμενες αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνται, τυγχάνουν ιδαίτερης αποδοχής από τους συμμετέχοντες αθλητές και γονείς, καθιερώνοντας τες, ως «θεσμό» για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής.
Ο ΑΜΕΙΝΙΑΣ είναι από τα ελάχιστα σωματεία στην Ελλάδα που παρέχει σε όλους τους αθλητές ιατρική κάλυψη. Δίπλα στους αθλητές βρίσκονται ειδικός φυσικοθεραπευτής, ο αθλητίατρος ορθοπεδικός-χειρουργός Δρ. Ζακ Μελάγιες παρέχοντας τις απαραίτητες θεραπείες που αφορούν στους πιθανούς αθλητικούς τραυματισμούς χωρίς καμιά επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Επιπρόσθετα το σωματείο μας συνεργάζεται με ειδικό αθλητικό διατροφολόγο, για την παροχή ειδικών οδηγίων – συμβουλών διατροφής στους αθλητές μας.
Οι διακρίσεις και επιτυχίες του σωματείου μας στην τελευταία πενταετία, χάρη στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών του, στα πανελλήνια πρωταθλήματα της πενταετίας αυτής:
• 2015: Το σωματείο μας στην 8η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.
Εκπρόσωπος της Ελλάδας, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας «Νεανίδων/ Αγώνων σε Ανώμαλο Δρόμο».
Πρωταθλητής σύλλογος στην κατηγορία «Νεανίδων/ Αγώνων σε Ανώμαλο Δρόμο» - Εκπρόσωπος της Ελλάδας για το 2016, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας αυτής.
Πρωταθλητής σύλλογος 2015 στην κατηγορία «Νεανίδων/ Στίβου» - Εκπρόσωπος της Ελλάδας για το 2016 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας «Νεανίδων/ Στίβου».
Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητών Συλλόγων της κατηγορίας «Νεανίδων/ Στίβου».
• 2016: Το σωματείο μας στην 3η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.
• 2017: Το σωματείο μας στην 5η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.
• 2018: Το σωματείο μας στην 7η θέση της χώρας στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.
• 2019: Στην αθλητική περίοδο του 2019 το σωματείο μας, από ένα σύνολο περίπου 600 ενεργών αθλητών και αθλητριών, είχε 201 συμμετοχές στα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών, 131 συμμετοχές σε τελικούς, 66 εξ αυτών μεταξύ 1ης και 8ης θέσης και συνολικά 20 μετάλλια (χρυσά, ασημένια, χάλκινα). Αθλητές του σωματείου μας με την εθνική ομάδα ομάδα στίβου εκπροσώπησαν τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες.

Η «οικογένεια» της Αθλητικής Ένωσης Μεσογείων «Αμεινίας ο Παλληνεύς» καλωσορίζει με χαρά τα νέα μέλη της και εύχεται σε όλους παλιούς και νέους αθλητές καλή αγωνιστική χρονιά με επιτυχίες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα ΝΕΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αθλητές που ξεχώρισαν

...για περισσότερους αθλητές μας πατήστε εδώ

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε πρώτοι για Νέα, Αποτελέσματα Αγώνων κ.α.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.