Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων (η «Πολιτική») αφορά το αθλητικό σωματείο «Αθλητική Ένωση Μεσογείων – Αμεινίας ο Παλληνεύς» (το «Σωματείο»), το οποίο στο πλαίσιο της λειτουργίας και των δραστηριοτήτων του, επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας (όπως αυτό ορίζεται στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 – στο εξής «GDPR»). Το Σωματείο ιδρύθηκε το 1996 και καταχωρήθηκε στα βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών με αριθμό μητρώου σωματείου 20969/1996, εδρεύει στην οδό Παπαφλέσσα αρ. 10 στην Παλλήνη και έχει Α.Φ.Μ. 090313615 Δ.Ο.Υ. Παλλήνης. Η ιστοσελίδα του Σωματείου είναι www.ameinias.gr και η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Σκοποί επεξεργασίας, νομική βάση & κατηγορίες προσωπικών δεδομένων
Το Σωματείο επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα όπως αναλυτικά εκτίθεται για τους παρακάτω σκοπούς:

Σκοπός επεξεργασίας

Κατηγορίες προσωπικών δεδομένων

Εγγραφές και διαχείριση μελών / αθλητών

 

  • Στοιχεία αναγνώρισης (π.χ. όνομα, επώνυμο)

  • Στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση ταχυδρομείου, ηλεκτρονική διεύθυνση)

  • Φωτογραφία

  • Στοιχεία εμφάνισης (π.χ. μέγεθος ρούχων)

  • Υπογραφή

  • Αριθμός ταυτότητας (ή μητρώου αθλητή)

  • Στοιχεία γονέων και κηδεμόνων

  • Πιστοποιητικό γέννησης ή αντίγραφο ταυτότητας

  • Κάρτα υγείας αθλητή

Πρόσληψη και διαχείριση προπονητών

  • Στοιχεία αναγνώρισης (π.χ. όνομα, επώνυμο)

  • Στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση ταχυδρομείου, ηλεκτρονική διεύθυνση)

  • Φωτογραφία

  • Στοιχεία εμφάνισης (π.χ. μέγεθος ρούχων)

  • Υπογραφή

  • Αριθμός ταυτότητας (ή μητρώου προπονητή)

  • Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού

  • Επαγγελματική ιδιότητα (π.χ. τίτλος, ιστορικό, διπλώματα)

  • Βιογραφικό

  • Επαγγελματικές αξιολογήσεις

Διαχείριση και πληρωμή προμηθευτών

  • Στοιχεία αναγνώρισης (π.χ. όνομα, επώνυμο)

  • Στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση ταχυδρομείου, ηλεκτρονική διεύθυνση)

  • Υπογραφή

  • Αριθμός ταυτότητας (ή μητρώου προπονητή)

  • Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού

Διαχείριση επαφών και επικοινωνία

  • Στοιχεία αναγνώρισης (π.χ. όνομα, επώνυμο)

  • Στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση ταχυδρομείου, ηλεκτρονική διεύθυνση)

  • Φωτογραφία

  • Στοιχεία εμφάνισης (π.χ. μέγεθος ρούχων)

  • Αριθμός ταυτότητας

  • Προτιμήσεις (π.χ. προθέσεις, απόψεις)

  • Στοιχεία γονέων, κηδεμόνων, άμεσης οικογένειας

  • Κοινωνικά δίκτυα

Διατήρηση ιστοσελίδας

  • Στοιχεία αναγνώρισης (π.χ. όνομα, επώνυμο)

  • Στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση ταχυδρομείου, ηλεκτρονική διεύθυνση)

  • Στοιχεία ηλεκτρονικού υπολογιστή (π.χ. IP address)

  • Στοιχεία εντοπισμού μέσω google analytics

  • Κοινωνικά δίκτυα

Διατήρηση σελίδων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

  • Στοιχεία αναγνώρισης (π.χ. όνομα, επώνυμο)

  • Στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση ταχυδρομείου, ηλεκτρονική διεύθυνση)

  • Φωτογραφία/ βίντεο

  • Στοιχεία εμφάνισης (π.χ. μέγεθος ρούχων)

  • Στοιχεία εντοπισμού (όπως κοινοποιούνται από τον ίδιο τον χρήστη)

  • Προτιμήσεις (π.χ. προθέσεις, απόψεις)

  • Δημόσια ζωή (π.χ. φήμη, κοινωνικό στάτους)

  • Βιογραφία (π.χ. σημαντικά γεγονότα, γενέθλια)

  • Στοιχεία οικογένειας (όπως κοινοπιούνται από τον ίδιο τον χρήστη)

  • Κοινωνικά δίκτυα

Διοργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων

  • Στοιχεία αναγνώρισης (π.χ. όνομα, επώνυμο)

  • Στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση ταχυδρομείου, ηλεκτρονική διεύθυνση)

  • Φωτογραφία/ βίντεο

  • Επαγγελματική ιδιότητα (π.χ. τίτλος)

Διοργάνωση αγώνων και αθλοπαιδιών

  • Στοιχεία αναγνώρισης (π.χ. όνομα, επώνυμο)

  • Στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση ταχυδρομείου, ηλεκτρονική διεύθυνση)

  • Φωτογραφία/ βίντεο

  • Στοιχεία εμφάνισης (π.χ. μέγεθος ρούχων)

  • Υπογραφή

  • Αριθμός ταυτότητας (ή μητρώου αθλητή)

  • Στοιχεία γονέων και κηδεμόνων

  • Κάρτα υγείας αθλητή

Συμμετοχή σε αγώνες και διοργανώσεις άλλων σωματείων και του ΣΕΓΑΣ

  • Στοιχεία αναγνώρισης (π.χ. όνομα, επώνυμο)

  • Στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση ταχυδρομείου, ηλεκτρονική διεύθυνση)

  • Φωτογραφία/ βίντεο

  • Στοιχεία εμφάνισης (π.χ. μέγεθος ρούχων)

  • Αριθμός ταυτότητας ή μητρώου αθλητή

  • Στοιχεία γονέων και κηδεμόνων

  • Κάρτα υγείας αθλητή

Διαχείριση εσόδων και χορηγιών

  • Στοιχεία αναγνώρισης (π.χ. όνομα, επώνυμο)

  • Στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση ταχυδρομείου, ηλεκτρονική διεύθυνση)

  • Υπογραφή

  • Αριθμός ταυτότητας

  • Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού

Διαχείριση αλληλογραφίας

  • Στοιχεία αναγνώρισης (π.χ. όνομα, επώνυμο)

  • Στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση ταχυδρομείου, ηλεκτρονική διεύθυνση)

  • Υπογραφή

  • Κοινωνικά δίκτυα

Τήρηση πρακτικών συνεδριάσεων Σωματείου

  • Στοιχεία αναγνώρισης (π.χ. όνομα, επώνυμο)

  • Υπογραφή

  • Αριθμός ταυτότητας

 

 

Οι παραπάνω επεξεργασίες προσωπικών δεδομένων λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο σύμβασης ή συμφωνίας με το εκάστοτε υποκείμενο επεξεργασίας ή κατόπιν σχετικής ρητής συναίνεσης ή σε περίπτωση που το Σωματείο έχει ισχυρό έννομο συμφέρον το οποίο δεν έρχεται σε αντίκρουση με κάποιο δικαίωμα ή ελευθερία του υποκειμένου.
Δεδομένου ότι πληθώρα αθλητών του σωματείου είναι ανήλικοι, οποιαδήποτε επεξεργασία δεδομένων στην περίπτωση αυτή, λαμβάνει χώρα μόνο κατόπιν ρητής έγγραφη συναίνεσης του γονέα ή εξουσιοδοτημένου κηδεμόνα του ανηλίκου.

Κατηγορίες παραληπτών των προσωπικών δεδομένων
Τα προσωπικά δεδομένα ενός αθλητή μέλους του Σωματείου, μπορούν να κοινοποιηθούν στον ΣΕΓΑΣ προκειμένου για την έκδοση του δελτίου αθλητή, για την συμμετοχή σε αγώνες και οποτεδήποτε άλλοτε αυτό ζητηθεί ή απαιτείται από την αθλητική ή άλλη νομοθεσία. Σε περίπτωση συμμετοχής σε αγώνες, τα προσωπικά δεδομένα ενός αθλητή κοινοποιούνται και στους διοργανωτές των αγώνων. Όταν το Σωματείο διοργανώνει μια ομαδική αποστολή προκειμένου για την συμμετοχή σε αγώνα, τα προσωπικά δεδομένα των αθλητών ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε παρόχους του Σωματείου, όπως για παράδειγμα ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες κ.α.
Όλα τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από το Σωματείο, μπορούν να κοινοποιηθούν στους έμπιστους συμβούλους αυτού όπως για παράδειγμα σε δικηγόρους, λογιστές, φοροτεχνικούς, ιατρούς και αθλιάτρους ή άλλους ειδικούς στο βαθμό που κάτι τέτοιο απαιτείται για την παροχή των υπηρεσιών τους.
Σε περίπτωση διοργάνωσης εκδήλωσης, σεμιναρίου ή αγώνα, είναι δυνατόν να κοινοποιηθούν κάποια προσωπικά δεδομένα στον πάροχο που βοηθά το Σωματείο για την οργάνωση και διεξαγωγή του δρώμενου ή σε δημόσια αρχή όπως απαιτείται για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από το Σωματείο, αποθηκεύονται ηλεκτρονικά σε κρυπτογραφημένη μορφή σε βάσεις δεδομένων που εξυπηρετούνται από τρίτους παρόχους οι οποίοι διατηρούν την έδρα τους εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Οι εν λόγω πάροχοι δεν έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του Σωματείου και χρησιμεύουν μόνο για τον σκοπό της αποθήκευσης και φιλοξενίας δεδομένων στο διαδίκτυο.
Ουδεμία άλλη μεταφορά ή διαβίβαση προσωπικών δεδομένων μπορεί να λάβει χώρα χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των υποκειμένων επεξεργασίας που αφορά εκτός αν άλλως ορίζεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων εκτός ΕΟΧ
Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από το Σωματείο μπορούν να διαβιβαστούν εκτός ΕΟΧ σε περίπτωση που κάτι τέτοιο απαιτείται για την συγκεκριμένη επεξεργασία. Μια τέτοια διαβίβαση θα πραγματοποιείται πάντοτε με βάση τα εχέγγυα και τις επιτρεπόμενες πρακτικές βάσει των άρθρων 44-49 GDPR (συνήθως κατόπιν σχετικής συγκατάθεσης του υποκειμένου επεξεργασίας ή υπογραφής σύμβασης μεταφορας προσωπικών δεδομένων μεταξύ του Σωματείου και του αντισυμβαλλομένου).
Χρονική διάρκεια διατήρησης προσωπικών δεδομένων
Τα προσωπικά δεδομένα διατηρούνται είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή για την μακρύτερη από τις παρακάτω περιόδους: (α) καθ’όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την σχετική επεξεργασία, (β) καθ’όσο χρονικό διάστημα απαιτείται από το νόμο ή άλλη κανονιστική υποχρέωση στην οποία υπάγεται το Σωματείο, (γ) για το χρονικό διάστημα της παραγραφής οποιονδήποτε αστικών ή ποινικών αξιώσεων ενδέχεται να απορρέουν από την επεξεργασία.

Μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται
Το Σωματείο λαμβάνει πληθώρα μέτρων προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:
• Εκπαίδευση του προσωπικού, των συνεργαζόμενων προπονητών και του Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να όλοι να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις πολιτικές που ακολουθούνται από το Σωματείο κατά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.
• Οργανωτικούς και τεχνικούς ελέγχους προκειμένου η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα να περιορίζεται μόνο σε όποιον έχει ανάγκη πρόσβασης για συγκεκριμένο σκοπό.
• Τεχνολογικά μέτρα όπως κρυπτογράφηση, λογισμικό κατά των ιών και κακόβουλων λογισμικών του διαδικτύου, “fire-walls” κ.α.
• Περιορισμένη φυσική πρόσβαση στα φυσικά αρχεία και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Σωματείου μόνο σε εξουσιοδοτημένα άτομα.
• Συχνή ανανέωση των χρησιμοποιούμενων λογισμικών και εκσυγχρονισμό των τεχνολογιών του Σωματείου.
Τα δικαιώματα των υποκειμένων επεξεργασίας
Σύμφωνα με την νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων και κυρίως με τον GDPR, κάθε υποκείμενο τα δεδομένα του οποίου τυγχάνουν επεξεργασίας από το Σωματείο έχει τα παρακάτω δικαιώματα:
• Να λάβει επιβεβαίωση ότι τα προσωπικά του δεδομένα είναι αντικείμενο επεξεργασίας από το Σωματείο και να ζητήσει πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα,
• Να ζητήσει την διόρθωση ή την ανανέωση των προσωπικών του δεδομένων,
• Να αιτηθεί τη διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων ή τον περιορισμό της επεξεργασίας από το Σωματείο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που προβλέπεται από το νόμο και ιδίως εάν η επεξεργασία δεν είναι πλέον απαραίτητη ή αν ελλείπει η νομική βάση προς την εν λόγω επεξεργασία,
• Να λάβει αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων που έχει παραχωρήσει στο Σωματείο και το αφορούν σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο και να διαβιβάσει τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας,
• Να εναντιωθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων του όταν πρόκειται για τους σκοπούς της προώθησης και διαφήμισης ή της αυτοματοποιημένης κατάρτισης προφίλ του ή βάσει άλλων νομίμων λόγων.
Εφιστάται η προσοχή όλων των υποκειμένων σχετικά με το γεγονός ότι όταν η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων από το Σωματείο είναι αναγκαία για την παροχή των υπηρεσιών του ή την εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεών του, η απόφαση του υποκειμένου να μην συναινέσει στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από το Σωματείο, ή να περιορίσει την ήδη υφιστάμενη επεξεργασία, μπορεί να καταστήσει αδύνατο για το Σωματείο να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του προς το εν λόγω υποκείμενο και συνεπώς να οδηγήσει στο τέλος της μεταξύ τους σχέσης.

 Προκειμένου να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα ανωτέρω δικαιώματά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Σωματείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το Σωματείο στην ανωτέρω διεύθυνση σε περίπτωση που θέλετε να εκφράσετε κάποιο παράπονο σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που το Σωματείο χειρίζεται τα προσωπικά σας δεδομένα ή κάποιο αίτημα που του απευθύνατε, έχετε το δικαίωμα να διαμαρτυρηθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Τροποποιήσεις στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Η παρούσα πολιτική μπορεί να τροποποιείται και να ανανεώνεται ανά διαστήματα. Η ημερομηνία που αναγράφεται στην αρχή της σελίδας, υποδεικνύει την ημερομηνία τελευταίας αναθεώρησης. Σε περιπτώσεις αλλαγών που επηρεάζουν σημαντικά τα δικαιώματα των υποκειμένων, το Σωματείο δύναται να ενημερώνει σχετικά με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του και με αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Τελευταία ανανέωση: 25 Μαϊου 2018


 ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπάτω κείμενο υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα και έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για χρήση από το αθλητικό σωματείο «Αθλητική Ένωση Μεσογείων – Αμεινίας ο Παλληνεύς». Οποιαδήποτε άλλη χρήση ή αναπαραγωγή, μερική ή ολική, από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, σχετιζόμενο ή μη με το σωματείο, απαγορεύεται χωρίς προηγούμενη γραπτή συναίνεση και τιμωρείται ποινικά. Το κείμενο δημιουργήθηκε από το δικηγορικό γραφείο Ντόβολου και Συνεργάτες.

Διαβάστε περισσότερα ΝΕΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αθλητές που ξεχώρισαν

...για περισσότερους αθλητές μας πατήστε εδώ

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε πρώτοι για Νέα, Αποτελέσματα Αγώνων κ.α.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ